2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Kenija: Nyama Choma!

Negaliu padėti taško savo Kenijos blevyzgose nepaliaupsindama jų virtuvės. Brangieji.. Kenijiečiai valgo mėsą! Didžiausias delikatesas - ožkienos kepsniai...
Ši užkandinė, aplankyta pakeliui iš Nakuru, vietinių smagurių laikoma viena geriausių Nyama Choma čirškintojų Nairobi apylinkėse.
Būsimas skrandžio aukas galima apžiūrėti:
From Nakuru 19092010

O paskui jau geresnius gabaliukus ant skrudintuvės pasirinkti:
From Nakuru 19092010

Žymioji Rytų Afrikos Nyama Choma ("kepta mėsa") patiekiama įspūdingai. Garuojantis gabalas išsirinktos mėsos iškilmingai atnešamas ant milžiniškų padėklų, nudrebiamas prieš akis ir susmulkinamas didžiuliu pjūkliniu peiliu.
From Nakuru 19092010

Seilės renkasi prisiminus Nyama Choma skanavimus... Skanaus!
From Nakuru 19092010

Mėsa paprastai žiaumojama su dviejų rūšių salotomis - Kachumbari (pomidorų skiltelės su svogūnu) ir populiariosiomis Sukuma Wiki (lapinių kopūstų ir kitų žalumynų mišinys).

Ugali - nacionalinis Kenijos patiekalas iš kukurūzų miltų (keniška lietuviškos bulvių košės versija), taip pat neatsiejamas nuo Nyama Chomos valgymo. Štai tokią Ugali bene kasdien skanavome pas savo klientus ofise:
From Nakuru 19092010

Į Ugali nededama jokių prieskonių ir valgoma rankomis formuojant lipnius rutuliukus, kaip mane mokė mano mieli klientai afrikiečiai.
From Nakuru 19092010
-----------
Tokie tie mano Afrikos patyrimai... Kenija ir Uganda mano prisiminimuose išliks kaip dvi pasakiškos gamtos oazės mūsų planetos grožybių rinkinyje.
Dedu tašką ir pažadu greitai grįžti į savo Indijos paklydimus...

1 komentaras: